Børnenes legeparadis

Legepladser kan være den rene lykke for barnlige sjæle, hvor fantasien får lov til at blive sluppet fri og tiden suser afsted i samme hastighed som turen ned af rutsjebanen. Skal du lave din egen legeplads i haven eller et sted, hvor flere kan kommen og lege med, så læs med.

 

Hvor fantasien slippes løs

En legeplads skal være et eventyrland med mulighed for at bevæge sig frit, løbe rundt, forsvinde væk i fantasien og dukke op et andet sted på pladsen. Måske der skal være vippedyr til legeplads, så små og store kan suse frem og tilbage gennem luften med håret i vild galop foran og bagved, frem og tilbage. Vipper med motiver af heste, hunde, fugle, giraffer, fisk og elefanter, og måske en lille vippe, hvor flere børn kan slå an med deres ben kræfter, og så ellers lade kroppen bevæge sig hurtigt op og ned overfor dem, som vipper modsat – ned og op. Måske der skal være små huler i klatrestativet, rutsjebane på en bakke, man kan tonse på, noget, de kan gemme sig bagved, et hus at bage mudderkager og servere ved. Gange og tunneller, reb, net, et sted at have helle. Det kan blive meget mere eventyrligt end de sirlige grus legepladser. 

 

Husk sikkerheden

Når slaget er slået for den vilde fantasi, så er det også vigtigt at huske på, at legepladser skal være sikre at være omkring, og at der ikke må herske tvivl om den generelle sikkerhed et sådant sted. Men et magisk legeland for børnene er velfortjent