Derfor skal du kvitte smøgerne og begynde at ryge e cigaretter

Er du klar til at smide smøgerne i skraldespanden, men du er ikke fuldkommen klar til et komplet rygestop? Så kan du overveje at skifte tobaks-cigaretterne ud med en elektronisk cigaret – bedre kendt som en e cigaret.

Læger mener at e cigaretten er et godt bytte, hvis man gerne vil kvitte smøgerne. Selvfølgelig er det stadig en bedre ide at bruge plaster eller tyggegummi til at nedsætte rygertrangen, men e cigaretten er slet ikke nogen dårlig ide, hvis man stadig gerne vil have noget at ryge på.

Kvit tobakken nu og her

En af de største syndere i den traditionelle cigaret er tobakken. Tobak indeholder en lang række farlige stoffer, som er skadelige for vores krop. Det kan heller ikke benægtes, at både lugten og smagen er mindre behagelig. Tobaksrøg sætter sig både i tøjet og håret, og det er ikke nogen rar duft, at tage med rundt.

Med en e cigaret ryger du ikke tobak, men derimod dampe. En e cigaret indeholder en væske, som kaldes e-væske. Når væsken varmes op, så producerer den damp, som man inhalerer. Dampene er naturligvis ikke fuldstændig ufarlige, men i forhold til tobaksrygning er det langt “sundere” at ryge på en e cigaret.

Ingen kræftfremkaldende stoffer

En af de største ulemper ved tobaksrygning er, at det kan være kræftfremkaldende. De giftige stoffer i tobakken går ind og laver skader på vores lunger, og i værste tilfælde kan det lede til kræft.

Undersøgelser viser, at e cigaretter ikke indeholder de samme kræftfremkaldende stoffer. Der kan stadig godt være en potentiel risiko ved at ryge på en e cigaret, men sammenlignet med tobaksrygning er risikoen enormt lille.

Her køber du e cigaretter

E cigaretter er nemme at få fat på nu til dags. Hvis du er klar til at kvitte smøgerne og erstatte dem med et mindre skadeligt alternativ, så skal du prøve en e cigaret. De elektroniske cigaretter kan købes i kiosker eller supermarkeder, men de kan også bestilles online.

Find din e cigaret blandt udvalget og vælg en, som passer til dine behov. Der er både forskel i smag, nikotinindhold og varighed på de forskellige e cigaretter. Husk at der er forskel på genopladelige e cigaretter og engangs e cigaretter. Hvis du køber en genopladelig e cigaret, så husk at der skal følge en oplader og e-væske med, så du kan tanke den op igen.