Hvad er probiotika, og hvordan virker det?

Har du hørt ordet probiotika før, men ved du ikke helt, hvad det er for noget, eller hvordan det virker? Så bør du læse med videre her, hvor du kan få mere at vide om probiotika.

Hvad er probiotika?

Probiotika er et udtryk for et kosttilskud med levende mikroorganismer, som er magen til dem, der allerede eksisterer i vores tarmflora. Der findes et væld af forskellige produkter med probiotika, hvorfor det er værd at undersøge de forskellige inden køb.

Hvordan virker probiotika?

Når det kommer til de mest kendte mælkesyrebakterier, så er der tale om stammer inden for slægten Bifidobacterium og Lactobacillus. Disse bakterier har til opgave at interagere med vores celler i et sundhedsfremmende forhold.

Når de sundhedsfremmende bakterier kommer ned i tarmen, kan de være til gavn på en række forskellige måder. Mens en stamme er god til at producere vitaminer og styrke immunforsvaret, er en anden stamme god til at lave fedtsyrer og så videre.

Mælkesyrebakterier har både til opgave at beskytte mod patogene bakterier, stimulere immunforsvaret samt producere værdifulde stoffer for kroppen. 

Køb nemt og hurtigt probiotika online

Hvis du har brug for probiotika, så kan du nemt og hurtigt købe det online. Du kan også finde probiotika i fysiske butikker, men online finder du et stort udvalg, så du kan vælge det helt rigtige produkt for dig. 

Inden du køber probiotika, så læs altid grundigt om produktet, så du ved, om det er et godt valg. Mens nogle produkter passer til problemer med maven og fordøjelsen, som mange rejsende kan opleve, fokuserer andre produkter bredere for at kunne hjælpe flere med forskellige problemstillinger.