Lær mere om homøopatiske lægemidler

Homøopati er et ord, som i dag ses flere og flere steder. Er du begyndt at interessere dig for homøopati, men vil du gerne vide lidt mere om det? Her kan du få mere at vide om, hvad homøopati er for noget og meget mere.

Hvad er homøopati for noget?

Når det kommer til homøopati, så er det et ord, som rent faktisk kommer fra to forskellige græske ord. De to græske ord er Homoios og pathos. Betydningen af disse to ord er henholdsvis ’lignende’ og ’lidelse’. Til sammen bliver dette til ’lignende lidelse’. 

Når der er tale om homøopati, så bruger man opløsninger, der er stærkt fortyndede. Opløsningerne er som regel fra 1/10.000 og helt op til 1/1.000.000 eller endda endnu højere. Kort og godt er homøopati en form for helbredsbehandling. Det betyder, at det ikke er selve symptomerne, der bliver behandlet. I stedet er det sygdommens årsag, der bliver behandlet.

Hvordan tager man homøopatiske lægemidler?

Når du skal tage homøopatiske lægemidler, skal du gøre det forskudt fra mad, drikke og tandbørstning. 

Hvis der er tale om dråber, skal de fortyndes i et glas med en smule vand. Dråberne kan også dryppes direkte i munden. Drikkeampuller skal rystet forsigtigt eller knipses, så væsken i ampullens ”hoved” kommer ned i selve ampullens ”krop”. Derefter skal ampullen åbnes ved at knække halsen. Sug indholdet op i munden ved brug af det lille sugerør. Hold væsken i munden i blot et øjeblik og synk den.

Sukkerkugler skal indtages i munden. Her smelter de gradvist, inden du synker dem. Du kan også få tabletter, som ligeledes skal indtages i munden, hvor de smelter gradvist. I og med at det tager en smule tid, før de er helt smeltet, skal du tygge den sidste del og efterfølgende synke.