Hold øje med dine drikkevaner

I Danmark er det ganske normalt at åbne en øl eller en flaske vin til de fleste sociale sammenkomster. Alkohol er for mange en helt naturlig del af hverdagen, og derfor kan det også godt være svært at se, hvis ens forbrug tager overhånd. Når alkohol og druk er så stor en del af den danske kultur, går der måske lang tid, før man opdager, at man har et problem. Men det kan godt betale sig at se sine egne drikkevaner lidt nærmere efter i sømmene. Det kan du læse mere om i denne guide.

 

Prøv en alkoholiker test

Hvis du selv har svært ved at vurdere, om dit alkoholforbrug har taget overhånd, kan det måske være en idé at få noget hjælp udefra. Du kan for eksempel prøve dig frem med en alkoholiker test, som er designet til at bedømme dit alkoholforbrug. På den måde kan du få et nyt perspektiv på, hvor meget du faktisk drikker, og du kan få hjælp til at vurdere, om det er et problem.

 

Det er aldrig for sent at få hjælp

Hvis testen vurderer, at dit alkoholforbrug er for stort, er det med at komme i gang med at gøre noget ved det. Dette er selvfølgelig lettere sagt end gjort, men i dag eksisterer der heldigvis flere forskellige tjenester, der kan hjælpe dig med at komme ud af et misbrug. Du kan for eksempel opsøge en misbrugsklinik, hvor der er masser af specialister, som ved alt om alkoholmisbrug og dets konsekvenser.